Forum Index > Full Moon Saloon > Internet Signal
Previous :: Next Topic  
Author Message
Chief Joseph
Member
Member


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 5356 | TRs
Location: What Verlot Forgot.
Chief Joseph
  Top

Member
PostWed Jun 10, 2020 4:10 pm 
Reply to topic Reply with quote
I had Hughes net installed a couple of months ago at my place in Verlot and I lose my internet signal every time it rains, which is a major issue in Verlot since it rains about 120" per year.

When the Tech guy installed it he said there was a very small window of reception and I might have to trim some vine maple trees when they leafed out (which I did) and there was also a big leaf maple across the street that might also be an issue, however I have no way to trim-top that one. I am thinking that the trees are not the issue and that it's the rain. I have spoken to the Tech guy but he had no ideas. I also spoke to a neighbor lady who also get's spotty reception, but not sure about the rain factor in her case. Likely I will just have to live with it, (at least for a year until the contract is up) and just be happy that I get a signal most of the time. Just one of the non caveats of living in the mountains. Anyone else have a similar issue?

I would schedule a Tech guy to come out, but that's like $125 and might be a waste of time and money.

--------------
Go placidly amid the noise and waste, and remember what comfort there may be in owning a piece thereof.
Back to top
View user's profile Search for posts by this user Send private message Reply to topic Reply with quote
Jaberwock
Member
Member


Joined: 30 Jan 2013
Posts: 695 | TRs
Location: Bellingham
Jaberwock
  Top

Member
PostWed Jun 10, 2020 5:36 pm 
Reply to topic Reply with quote
Rain-fade is real, sounds like what you’re experiencing. You may be able to sign up for StarLink later this year.
Back to top
View user's profile Search for posts by this user Send private message Reply to topic Reply with quote
Chief Joseph
Member
Member


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 5356 | TRs
Location: What Verlot Forgot.
Chief Joseph
  Top

Member
PostFri Jun 12, 2020 9:10 pm 
Reply to topic Reply with quote
What I don't get is when I check my connection on my Chromebook or I-phone is say's I have a strong signal and yet it doesn't work. At least you guys know when it's not raining out here on the loop, probably won't be on here long, dark clouds on the horizon!

--------------
Go placidly amid the noise and waste, and remember what comfort there may be in owning a piece thereof.
Back to top
View user's profile Search for posts by this user Send private message Reply to topic Reply with quote
Malachai Constant
Member
Member


Joined: 13 Jan 2002
Posts: 14664 | TRs
Location: Back Again Like A Bad Penny
Malachai Constant
  Top

Member
PostFri Jun 12, 2020 9:41 pm 
Reply to topic Reply with quote
Do not know your setup but if you are receiving it from a wifi or Ethernet router to your device from the modem it will show a good signal even if internet signal is not getting through to modem.

--------------
"You do not laugh when you look at the mountains, or when you look at the sea." Lafcadio Hearn
Back to top
View user's profile Search for posts by this user Send private message Reply to topic Reply with quote
  Display:     All times are GMT - 8 Hours
Forum Index > Full Moon Saloon > Internet Signal
  Happy Birthday ddogg7864, M-Dart32, Henchbot, zaneullrich!
Jump to:   
Search this topic:

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
   Use Disclaimer Powered by phpBB Privacy Policy